האם מותר לקלף עור מת בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אדם שיש לו קשקשים או עור מת (יובש על הפנים) יכול לקלף את זה?

תשובה:

שלום רב

אסור לתלוש עור יבש מהגוף בשבת.

מקורות:

בשולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שכח סעיף לא כתב: צפורן שפרשה וציצין, שהן כמין רצועות דקות שפרשו מעור האצבע, סביב הצפורן, אם פרשו רובן כלפי מעלה ומצערות אותו, להסירן ביד, מותר; בכלי, פטור אבל אסור. לא פרשו רובן, ביד, פטור אבל אסור; בכלי, חייב חטאת. ופירש”י: כלפי מעלה, כלפי ראשי אצבעותיו; ור”ת פ’ דהיינו כלפי הגוף; וצריך לחוש לשני הפרושים. ע”כ. והואיל וכתב לחוש לשני הפירושים, נמצא שבכל אופן יש להמנע מכך, בין אם פירשו כלפי הגוף ובין אם פירשו כלפי האצבעות.