קינוח אחרי שירותים בעמידה

שאלה:

שלום הרב
כידוע צואה במקומה אוסרת כאשר היא נראית בישיבה אפילו אם אינה נראית בעמידה. רציתי לשאול אז מה עושים למשל בטיול כשעושים בעמידה?
חוץ מזה רציתי לשאול מה הכוונה אינה נראית כשיושב: האם הכוונה יושב על האסלה (שאז האיבר פתוח מעט); או הכוונה על כיסא (כאשר האיבר סגור). אבל לפי האפשרות השניה מה ההבדל בין זה לבין כשאדם עומד (זה נראה לי חושף אותו דבר).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אתה במצב של כריעה זה כמו ישיבה. כלומר ניתן לדמות באויר מצב של ישיבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה שלי הייתה מהי אותה כריעה: האם כמו שעושים בשמונה עשרה כשאומרים ברוך (כלומר מכופפים את הברכיים) או שאפשר גם כמו שעושים כשאומרים אתה (משתחווים)?