לחם בשרי

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים

רציתי לשאול אודות לחמניות שמבחוץ נראים כלחמניות רגילות אבל בפנים יש להם מילוי בשר, והבשר ניכר בפנים וברור לכל כי בשר יש כאן ומאכל בשרי יש כאן, אלא שלא תמיד ניכר הדבר מבחוץ, ומבחוץ הרי זה נראה כלחמניה רגילה, האם יש בזה איסור משום אפיית לחם בשרי? הרמ"א בסימן צ"ז כתב שפלאד"ן ופשטיד"א מותר משום שהבשר ניכר, האם כוונתו שהבשר ניכ כלפי חוץ או כוונתו שהבשר ניכר בפנים?

תשובה:

שלום וברכה

זו בהחלט בעיה, ולכן מקפידים בכל מערכות הכשרות שבורקס פרווה הוא מרובע ובורקס חלבי משולש, משום שצריך להיות ניכר בחוץ שזה חלבי.