פתיחת עדשות חד פעמיות בשבת

שאלה:

שלום,
יש עדשות חד פעמיות יומיות. רציתי לדעת האם מותר לפתוח בשבת (לפני לא רלוונטי לפתוח כי לא יישמר היטב)?
מדובר על תווית שנדבקת בדבק לפלסטיק שמחזיק את העדשה, לא קורעים דבר, אך יש לתלוש מהדבק כדי לפתוח זאת.
שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם לא קורעים אותיות אין בעיה לפתוח זאת, משני טעמים: ראשית כמו באריזת מזון מדובר בחותלות, וכיון שהוא דרך השחתה מותר. שנית, הוא ממש כמגופה של חבית שהתירו להתיזה בשבת כמבואר בשו"ע סי' שיד כיון שהיא אינה חלק מהחבית. ועוד, שהרי דעת חלק מהפוסקים שכיון שהמיכל עצמו נוקשה, ואין איסור קורע בהפרדת נייר מדבר נוקשה, אלא רק בהפרדת שני ניירות דבוקים זה בזה, ולענין עשיית כלי כנ,ל אין בעיה.

מקורות:

בביאור הלכה סי' שמ סעי' יד החמיר שגם הדבקת שתי חתיכות עץ יש בה איסור תופר וממילא בהפרדה יש איסור קורע, אולם במנחת חינוך מוסך השבת קורע אות ה חלק עליו וסבר שקורע שייך רק בדברים רכים, וראה משנת יוסף ח"י סי' עז שרבים תמהו על דברי הביאור הלכה אלו.