התקשרות לצדיקים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים!
אשמח לדעת מה דעת תורה לגבי "התקשרות לצדיקים"?
היינו לפעמים אני שומע אנשים שלפני שהם מתחילים ללמוד הם אומרים:הריני מקשר עצמי לכל הצדיקים… ובייחוד לצדיק פלוני וכו'" (ומביאים ראיות לנידון בעזרת הדרשות 'להידבק בת"ח" וכו')
האם יש בזה עניין/חלק מעבודת ה'?

תשובה:

שלום וברכה

בחסידות ברסלב יש כזה דבר, בתפילות יותר ולא בלימוד, מתוך אמונה שתפילותיו של הצדיק נשמעות יותר, וניתן כביכול על ידי ההתקשרות אליו לגרום שהתפילות שלנו יעלו עם תפילותיו. אבל כידוע רבים נשמרו מאוד מאמירה זו ודומותיה, מחשש שמא יש בזה משום שיתוף כח אחר חלילה, עם ישראל אף פעם לא פונה בתפילה לצדיקים, רק לה' לבדו, וצריך להזהר שלא לחשוב חלילה כביכול הצדיק הוא פועל ישועות, הצדיק רק יכול להתפלל על אדם, אבל הישועות הן רק מה' יתברך. שמעתי כבר משפטים כמו "התפללתי לרבי נחמן" חלילה וחלילה! אפילו תפילת מכניסי רחמים הנאמרת בסליחות אצל בני אשכנז ידוע שהמהר"ל מפראג בנתיב העבודה הורה שלא לאומרה, משום שאנחנו לא פונים למלאכים אפילו כדי שימליצו טוב בעדנו! רק לה' [יש חולקים כמובן בענין תפילה זו, ושוב רק בגלל שענינה להמליץ טוב, אבל חלילה להתפלל למלאך או לצדיק], לכן אין צורך בכל הדברים האלו העלולים להביא למכשול בעיקרי אמונה, והעיקר עבודת ה' פשוטה ותמימה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    סליחה אך מדיבריכם נשמע שכדי "להתרחק" מזה
    וודאי שיש הרבה בילבולים בנושא
    לכן כמו כל דבר בהלכה / מינהגים וכו.. תמיד צריך לבדוק במקורות ואצל הזקנים התלמידי חכמים
    לכן כדי לברר זאת אצל זקני אנשי ברסלב כמו הרב צבי חשין שליט"א, הרב מאיר שכטר שליט"א וכו..

    האמת שהנושא הזה כבר גם דובר פה באתר
    http://din.org.il/2014/12/06/%D7%94%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%93%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA/