בצל שטוגן בכלי בשרי שאינו בן יומו, לטוחנו בבלנדר פרווה

שאלה:

רציתי לשאול בשם חברה:
יש לי בלנדר מוט שהוא פרווה. אני צריכה לטחון בצל שיטוגן בסיר בשרי בשביל איזה תבשיל בשרי שאני רוצה להכין. הסיר אמנם בשרי אבל לא נעשה בו שימוש כבר 4-5 שנים.
השאלה אם לאור הזמן הרב שעבר מאז השימוש בסיר, אם אני אטגן בו בצל ואטחן את הבצל המטוגן בבלנדר זה יהפוך את הבלנדר לבשרי.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בדבר חריף מחמירים גם כשאינו בן יומו, ולצורך הענין גם אחר זמן רב מאוד, אבל כאן שהבצל המטוגן כבר אינו חריף מחמת הטיגון שעבר, אם הוא יטחן בבלנדר כאשר הוא כבר לא חם בחום שהיד סולדת בו, אין בזה בעיה, והבלנדר ישאר פרווה, אף שהוא עצמו אכן בשרי.

הצטרף לדיון

תגובה 1