הרגישה כאב בבטנה האם חייבת לבדוק?

שאלה:

שלום רב,

אישה שהרגישה כיווצים בשיפולי בטנה, האם חייבת לבדוק באותו מקום [ואם כן, האם בקינוח או בבדיקה פנימית]? האם יש הבדל אם יחד עם זה הרגישה הרגשה לחה באותו מקום? האם יש הבדל אם קרה לה כן בימים שהיא טהורה בהם או בעונת וסתה?
[חשוב לציין שמניסיונה לא תמיד הרגשה כזו מעידה על ראייה שלה, אלא לפעמים כן ולפעמים לא (שלפעמים כשהרגישה כך לא ראתה כלום, ולפעמים ראתה מראה טהור ולפעמים ראתה שקיבלה וסת)].
אשמח לקבל מקורות.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזו לא אחת מההרגשות שציינו חז"ל, וגם היא עצמה יודעת שהרגשה זו אינה מאפיינת דוקא ראיית דם, לא נראה שצריך לחשוש לכך ולבדוק, אם הרגישה לחות שתראה מה יצא. על עיקר דין זה תוכל לראות בשו"ע סי' קצ סעי' א ובפתחי תשובה שם.