סיר שהשתמשו בו על כיריים שיש בהן שאריות בשר

שאלה:

שלום רב
טוגן בכיריים גז מאכל בשרי, ולא מעט שאריות שמן ואף שאריות מאכל נשארו על משטח הכיריים לאחר הטיגון. לאחר יומיים בישלו מאכל פרוה בסיר חלבי על כיריים אלה מבלי לנקותם. האם יש בעיה עם הסיר החלבי?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

הסיר כשר, כיון שמן הסתם כל השאריות היו על המשטח למטה, אבל החצובות עצמן כל מה שהיה עליהן נשרף לגמרי, ולגבי הבליעות, ראשית מן הסתם הכל התלבן, וכן זה אינו בן יומו, וכן אם הסיר היה יבש בתחתיתו יש לנו כלל שמגע יבש בין כלים אינו מעביר טעם. כמובן שלכתחילה יש לנקות היטב.