אילו דיירים צריכים להשתתף בתיקון סתימה בצינור

שאלה:

השכנים אצלנו בבנין למטה הוצרכו השנה לשלם פעמיים לאינסטלטור בעקבות סתימה של מגבונים בחדר השירות שלהם, שכפי הנראה לא נסתמה על ידם. כעת הם תובעים את ועד הבית. האם ועד הבית צריך לשאת בהוצאה זו? או שמא רק בעלי הדירות שמעל אותה דירה ולהם קו צינור משותף איתם? או שאף אחד לא אמור להשתתף עמם בהוצאה זו?השאלה מתייחסת למקרה בו אינו ידוע מי מהשכנים נוהג להשליך מגבונים. ומה הדין אם יוודע מי מהשכנים גורם להיזק?

תשובה:

שלום וברכה,

הצינורות הראשיים הינם רכוש המשותף, וחייבים כל השכנים לשלם עבור שחרור הסתימה [ואם ידעו מיהו שהשליך מגבונים יחייבו אותו בכל ההוצאה]. אך אם הסתימה נמצאת בתוך הבית של הדייר התחתון – נחשב לצינור פרטי – ועליו לשאת בהוצאות לבדו, והוא יחפש מיהו השכן שסותם לו את הצינור.

כמדומני שסתימה שמגיעה משכנים לא חודרת לצינור הפרטי, אלא לחלק המשותף, ולכן כולם צריכים לשאת בהוצאה. ויש לברר אצל מומחים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי מדוע כל הדיירים צריכים להשתתף, ולא רק אלה שלהם קו צינור משותף איתם? האם כל הדיירים שותפים בקו הצינור שמעליהם?

  2. כיון שהצינור הראשי הוא רכוש משותף, על כן חובת כל דיירי הבניין להשתתף, גם הדיירים שבתיהם פונים לצד אחר של הבניין חייבים להשתתף.