לקצוץ ענפי אילן שנוטים לרה"ר

שאלה:

האם עץ סרק שענפיו נוטים לרשות הרבים ומפריעים למעבר הולכי רגל מותר לגזום אותם ?
כמו כן עץ המניב פרות ונוטה לרשות הרבים ומפריע להולכי רגל מותר לגזום עם הפרות שגם הם מפריעים ??

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לבני רשות הרבים לקצוץ אילן שמפריע להולכים ושבים. ואם הוא מין אילן שעושה פרות, מותר לקצוץ אמנם הפרות שייכים לבעל האילן, ולא לבני רה"ר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קנה סעיף כז שמבואר שמותר לקצוץ אילן שנוטה לרה"ר, כדי שיהיה מקום לגמל עם רוכבו לעבור. אמנם הפרות של בעה"ב כמבואר שם בסעיף ל' שקוצץ את השורשים ונותן לבעל האילן. ובפרות שייכים הפרות לבעל העיקר – בעל הגזע, כמבואר בסימן קסז סעיף ב