הגעלת כלים בבית

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים!
יש לי סכו"ם שעליי להגעיל. איך אני מגעילה לבד? האם עליי להשתמש בסיר חדש כדי להגעיל לתוכו את הסכו"ם? ויש לי גם מצקות ארוכות, הן לא יכנסו לי בבת אחת, האם אפשר להגעיל צד אחד ואז להפוך צד שני? או שעלי להטביע הכל בבת אחת? תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך בסיר חדש, אבל יש להקפיד שהסיר שבו מגעילים וגם הכלים שרוצים להגעיל לא יהיו בני יומם. כלומר, לוקחים סיר נקי לגמרי שכבר לא השתמשו בו 24 שעות, וכן הכלים רוצים להגעיל יהיו נקיים ולאחר 24 שעות מהשימוש, ממלאים את הסיר במים וכשהם מבעבעים מכניסים קצת עד שיחזרו המים לבעבע, מוציאים ורוחצים במי ברז. לכתחילה כדאי שהכל יהיה יחד בפנים, אבל בכלי ארוך שזה לא אפשרי, ניתן לעשות חלקים כפי שהצעת, ראוי לרחוץ במי ברז בין כל חלק לחלק.

בהצלחה.