נקודת הבחירה שונה מאדם אחד לחברו

שאלה:

כתוב בגמרא שהכל נקבע משמיים חוץ מהאם יהיה צדיק או רשע.
אבל אם ה' מביא אדם למשפחה של כופרים אז רוב הסיכויים שזה פסיק רישא שהאדם יהיה רשע (תמיד יש יוצאים מן הכלל)
אז ממאי נפשך??

תשובה:

שלום וברכה

בסופו של דבר לכל אדם יש בחירה. מוטל על כל אדם לפקוח עינים ולראות מי ברא אלה, אמת הדבר שלא לכל אדם יש את אותם נסיונות, ולא כל אחד נתבע באותה מידה על כל דבר, אבל הבחירה מסורה לכל.

הרב דסלר בספרו מכתב מאליהו מרבה לדבר על כך, שכל אדם יש לו את נקודת הבחירה שלו. כלומר, העבודת ה' של אדם מהישוב למשל בענין מידת הכעס, אינה על כך שלא ירצח את חברו… זה בכלל לא בעולם המושגים שלו, אלא שלא יאמר מילה פוגעת וכו', וכך גם בקיום המצוות, נקודת הבחירה אצל אדם חילוני היא על עצם שמירת השבת, ואצל אדם שנולד לתוך זה, הבחירה תהיה בהקפדה מסוימת וכו'.

אבל בסופו של דבר כל אחד יכול וצריך להגיע לרום המעלות.

שנזכה!