לבישת ציצית בלילה

שאלה:

בס"ד שלום ושבוע טוב ומבורך מלא בבשורות טובות בעזרת ה'. האים עולה לי מיצווה אים אני אים הציצית עליי בלילה. האים מיצוות ציצית נחשב כול הליכה של ארבע אמות או כשיעור הליכה 4 אמות? ונגיד ולא עולה מיצווה בלילה האים יש עיניין וסגולה כשמירת היצר גם בלילה להיות אים ציצית כי הבנתי שציצית מיצווה גדולה ביותר ששומרת את האדם מניאוף ושקולה כנגד כול התורה ועוד הרבה מעלות אשמח לתשובה. תודה

תשובה:

שלום וברכה

הראשונים נחלקו כידוע אם בגד של יום בלילה חייב בציצית, הרמב"ם סובר שאין בכך מצוה, ואילו הרא"ש סובר שיש בכך מצוה [לדעת הרא"ש מה שאמרו שלילה לאו זמן ציצית הכוונה בגד המיוחד ללילה, ולא הזמן הוא הקובע]. לכן עצם הדין יש בו מחלוקת ראשונים, המנהג שלא ללבוש כיון שבלאו הכי אין חיוב ללבוש בגד החייב ציצית אלא שמי שלובש בגד ארבע כנפות חייב בציצית. על פי האר"י כידוע יש ענין ללבוש ציצית גם בלילה ולא להסיר אותה כלל רק ברחצה, ורבים מקפידים על כך. מי שעושה זאת, לא יוככל לברך בבוקר על ציצית זו, אלא אם יש לו טלית גדול מברך עליה, ואם לא, יחליף לציצית אחרת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פשטתי את הציצית בלילה כי היה לי קצת חם או שרציתי להיות לכמה דקות רק עם גופיה או הלכתי להתקלח ובכוונתי להתלבש שוב
    אם אלבש שוב
    לא מברכים
    אז עדיף שלא ללבוש שוב?