שיעור חיתוך דק לענין טוחן בשבת

שאלה:

שלום,
האם שמקלף חתיכה בקולפן והיא מאוד דקה אבל ארוכה, האם יש פה מלאכת טוחן?
כגון המכשיר לקלוף גזר, או מכשיר שמחלק לכמה חלקים ויוצא כמו ספגטי
האם יש פה טוחן או שמכיוון שהוא ארוך לא נחשב דק דק?

אבקש מהרב להפנות למקור

תשובה:

שלום וברכה

למעשה לא מבואר בפוסקים השיעור המדוייק של החתיכות שנחשבות כטוחן. מרש"י בשבת עד ב ד"ה חייב הוכיח הגרי"ש אלישיב שרצועות דקות כמו ספגטי או פיסות גזר ארוכות דקות וכדומה נחשב כטוחן, וראה משא ומתן בענין זה בס' ארחות שבת פרק ה סעי' ב ואילך.