השתדלות ובטחון

שאלה:

שלום רבותיי. שאלה יש לי האם כדאי ללמוד ספרים שמלמדים בעצם איך אנשים בעלי ממון רב הגיעו לאן שהגיעו כול מיני תפיסות חשיבה שבאמת עוזרים בעסקים וכולי אני שואל כי כול סוגיית האמונה הביטחון וההשתדלות יש בזה כול כך הרבה סיבוכים מה דעתכם אשמח לישמוע תדעת מקווה שהייתי מובן כי בעצם האנשים האלו זה לו אנשים מאמינים יכול להיות אבל זה לא יסוד אצלם כמו יהודי מאמין אמיתי שהכול מאיתנו יתברך ומאידך מצד ההישתדלות למה לו אנשים לומדים באוניברסיטאות שנים בישיביל מיקצוע לעשות כסף השאלה מה הדעת וגם לגוים אין השגחה אז זה לגיטימי להם כי כתוב שאדם מאמין בטבע המזל מוליך אותו בבחינת מידה כנגד מידה מה הדעת אים יש מקורות ישמח

תשובה:

שלום וברכה

בכל הנושא של השתדלות מול בטחון אין הגדרה מדוייקת וזה גם משתנה מאדם לאדם, ידועים דברי הרמב"ן שאדם שבוטח בבורא עולם באופן מוחשי ביותר, גם אינו זקוק להעזר ברופא, אבל זה לא מתאים בכלל לאנשים בדרגות שלנו ובדורות שלנו. לכן הבסיס צריך להיות שעושים מה שבני אדם רגילים לעשות כדי להתפרנס, לומדים מקצוע בצורה נכונה, עובדים מספר שעות סטנדרטי, והעיקר לדעת שהכל בא מאת הבורא, והראש צריך להיות בתורה ובמצוות, ולא בעסקים, גם אם מבחינת מספר השעות העבודה תופסת חלק עיקרי יותר ביום.

שיהיה תמיד שפע!

שבת שלום.