הכשרת טוסטר סנדוויץ

שאלה:

שלום רב,יש לי טוסטר לחצן שפעם או פעמיים השתמשתי בו לחימום שנצילים.מאז עברה שנה .חשבתי להפוך את הטוסטר לחלבי, מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

מנהג בני אשכנז שלא להעביר כלים מבשרי לחלבי, אולם לאחר שנה שלמה שהיה ללא שימוש, מותר להעביר לכל הדעות.

אופן ההכשרה: יש להמתין 24 שעות ללא שימוש, לנקות היטב בחומרים פוגמים כמו סבון, ולהפעיל על חומו המירבי 20 דק’ כשהוא ריק.

בהצלחה

מקורות:

על העברת כלי אחרי שנה: ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט. כמו כן הקל המהרש”ם שם, במידה והכלי יוחד זמן מסויים לשימוש פרווה להגעיל אותו לאחר מכן לשימוש חלבי.