יובש בשפתיים בשבת

שאלה:

שלום הרב,
שאלתי לגבי מריחה או להניח ואזלין או שפתון בשבת,
1. במקרה שהבחור לוקח תרופה נגד פצעי בגרות שזה גורם ליובש חזק, וכאשר לא שמים בשבת את התכשיר זה גורם ליובש ופציעה ממש בשפתיים עד לזוב דם,
2. יובש רגיל של החורף שגם הכאבים גורמים לסבל רב ומצער את הנערה.
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

וזלין או שפתון בודאי אסור משום ממרח, השאלה היא לגבי שמן זית וכדומה שזה גם מועיל ואין בזה ממרח, אבל יש בזה בעיה של "רפואה בשבת". בזה אם מדובר בכאב חזק ופציעה, יש להקל לסמוך לשים לפני שמתחיל הפצע, אזי זה גם מוגדר כסיכה לתענוג שמותרת ולא לרפואה כיון שזה נעשה קודם החולי.

בשורות טובות.