לחם מארוחה בשרית שחומם בטוסטר חלבי

שאלה:

לכבוד הרב שליט'"א
לחמיות שהוגשו בסעודת שבע ברכות בשרית שכללה בשר עוף ואותם לחמניות שנשארו שלמות הן על מקומות שלא אוישו והן מה שהונח בגוף השולחן לצורך תוספת נאספו לאחר הסעודה ולמחרת הוכנסה אחת הלחמניות לטוסטר חלבי לא היה ניכר על הלחמניה עקבות של רוטב בשרי אולם תתכן מציאות של שמנונית שאינה ניכרת האם יש לחוש שהטוסטר נאסר ואם כן האם די לחממו למשך פרק זמן לאחר ניקויו

תשובה:

שלום וברכה

אף שלכתחילה יש להמנע מלהשתמש בארוחה חלבית בלחם שהיה בארוחה בשרית, לא צריך לחשוש בדיעבד על כשרות הטוסטר והוא אינו צריך הכשרה.

מקורות:

עיין בשו”ע יו”ד סימן פ”ט סעיף ד’ ובנו”כ שם וראה אגרות יו”ד ח”א סי’ לח.