חילול שבת בשוגג

שאלה:

שלום וברכה כבודו
אני שומרת שבת כבר כשנה
היום התעוררתי משינה בצהריים ובטעות הדלקתי את האור באמבטיה (זה משהו שאני עושה על אוטומט שחכתי לרגע ששבת)
לא כיביתי את האור
האם זה ממש נורא? ונחשב שחיללתי את השבת או לא?
ואם כן איך אפשר לכפר על זה
אשמח לתושבתך
תודה רבה ויום טוב

תשובה:

שבוע טוב,

אכן זה פשוט עניין של הרגל, כפי שהתרגלת לכך שאת מדליקה את האור באמבטיה, כך בעז"ה תתרגלי שבשבת משתדלים מאוד שלא לעשות זאת כלל. זה אכן חילול שבת אבל בשוגג. אבל אינך צריכה ליפול ברוחך על המקרה שאירע לך בשוגג, אלא אדרבה להמשיך בדרך שאת צועדת בבטחה קדימה.

הרבה הצלחה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הייתי מציע לשואלת לרכוש כיסויי שבת עבור המתגים, ישנם כאלו אפילו ממש יפים עם כיתוב של "לכבוד שבת קודש" וכדו' וזה אפילו מיפה את הקיר, וכמובן המטרה העיקרית היא למנוע את הטעות הנ"ל מלקרות.

    בהצלחה.