וסת הגוף – המשך שאלה

שאלה:

שלום הרב,
בהמשך לתשובה 197709 שנתת לי.
אני עדיין לא רגוע, משום שבד"כ לאשתי לפני הוסת יש כאב בטן. וגם הפעם היא תיארה את כאב הבטן שהיה לה כמו הכאב שלפני הוסת.
למה אני לא צריך לחשוש?

תשובה:

מעבר לעובדה שכאן בכלל לא בטוח שזה קבוע, והיא עצמה לא בטוחה שזה מאפיין את הטסת אצלה וכו' וכו' כמו שכבר דיברנו, שים לב שבפוסקים מובא שוסת הגוף זה דוקא משהו חריג שלא קורה בשאר ימים כלל, והוא מאוד משמעותי. התוס' והרא"ש נדה סג א כתבו שהיא מפהקת ומתעטשת הרבה פעמים ברצף שעה שעתיים! וכ"כ המאירי שם ע"ב וביאר הטעם, שהרי רוב הנשים יש להם כבדות הגוף וקצת כאב וחולשה בוסת, ואם כאבים כאלו כבר יחשבו וסת הגוף ביטת לגמרי דין העונות כי לכל אשה יש וסת הגוף… ולכן הסביר גם הוא שמדובר במשהו חריג שאינו מגיע בשום הזדמנות אחרת. לא סתם כאב בטן! נכון יש מהר"ם שיק שקצת מחמיר גם בכאבים אחרים שלא הוזכרו בפוסקים, ולא הצריך פיהוקים וריעדות בכל הגוף וכו', אבל גם לדבריו מדובר בתחושה מאוד מאוד מובהקת מסויימת ומוגדרת באופן שאינה בימים אחרים בשום הזדמנות, וגם כאן היא תמיד בזמן מסויים ולא "סביב הוסת". תוסיף לזה שהכתם שמצאה בכלל לא בטוח שהוא מעכשיו והוא היה נראה בכלל ישן. ועוד עשתה בדיקה [מיותרת] ולא מצאה כלום. ואתה יכול להיות רגוע לגמרי, ואין להלחיץ גם את האשה.

בהצלחה רבה