לימוד תורה לגוי כדי למנוע ביזוי היהדות

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
שמעתי שגוי קרא איזה מאמר והתעצל לקרוא את כל המאמר, אז לפי הבנתו הבין שחג שבועות זה חג שיהודים עובדים עגל זהב…
אפשר להגיד לו מה החג הזה או אסור גם במקרה זה ללמד אותו תורה?
(שמעתי אותו אומר את זה בוידיאו ביוטיוב)
ואם זה מותר לומר לו, האם אני מחויב או רק מותר לי?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

מותר לומר לו מה מהות החג, אין כאן לימוד תורה, אבל אין כל חובה. אנחנו לא אמורים לרדוף אחרי כל גוי אנטישמי ולהתנצל…

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    דרך אגב, הוידיאו הוא באנגלית.
    ולא נראה לי שהוא אנטישמי, הוא ניסה לברר מה חבר שלו היהודי חוגג, לפחות חושב שהוא חבר שלו.
    זה מה שאני רוצה לכתוב, האם זה נכון ובסדר? (ה"…" זה כי קיצרתי במקומות הללו בשאלה לרב, כי לא נראה לי חשוב להוסיף את זה לשאלה)

    …נקרא "שבועות", חוגגים את קבלת התורה בהר סיני

    ומה שאמרת "במדבר" זו מילה בעברית, התרגום….
    הר סיני הוא במדבר סיני.
    ביהדות לא עובדים עגלי זהב, החלק שאמרת לגבי עגל זהב זה משהו שקרה במדבר שמסופר בתנ"ך.

  2. אתה יכול גם להרחיב מעט יותר, ולספר לו שהעבודה לעגל הזהב שאכן היתה לאחר קבלת התורה שאותה חוגגים, היתה חטא, והדבר האסור ביותר ביהדות הוא עבודה זרה, כמו פסל כזה או אחר.

  3. שלום וברכה לכבוד הרב,

    ביחס לדברים הנ"ל אבקש לשאול בבקשה: א.האם מותר ללמד לגוי אשר כבר יודע לדבר בשפת הקודש ,מילים בשפת הקודש ופירוש מילים מן התנ"ך?
    ב.האם מותר לענות לגוי ששואל אותנו שאלות שקשות לו על מעשי קדושי התנ"ך ועל שאר ענינים בתורה שבכתב, שרק על ידי התורה שבעל פה ניתן לתת את התשובה על מה ששאל בכדי להסיר את תמיהתו עליהם?

  4. תודה רבה כבוד הרב על התשובה והקישור.

    אבקש לשאול את כבוד הרב על תשובתו לאסור ללמד לגוי שפת הקודש, הענין הוא שבספר פסקים ותשובות לרב כץ שליט"א על חלק יורה דעה בהלכות איסור ללמד לגוי תורה, מביא הרב שם מקור בהערות בשם החזון איש זצו"קל (אם אין זה טעות כי אין לפני את הספר) אשר גוי שכבר יודע שפת הקודש מותר ללמד אותו דקדוק, ועל סמך זה הירשתי לעצמי עד כה לדבר וללמוד עם עובד מהמגזר הערבי בעניני המילים שבשני השפות כאשר בדרך זו הוא גם מבין דברי התורה הקשורים לאמונה. אמנם ראיתי את מה שהרב הפנה אותי אליו ובפרט בחלק המדבר על לשון הקודש ואבקש בעקבות כך לשאול את כבוד הרב האם במקרה הנ"ל ניתן לסמוך על המקור בשם החזון איש להתיר או להקל? ואולי שמא המצב עצמו שהצגתי בפני הרב משנה משהו בתשובה? או שלמרות הכל הרב עדיי'ן יורה לאסור?
    בברכה,

  5. שלו' לכבוד הרב,
    תודה כבוד הרב על הדברים. (בעז"ה הספקתי לראות שהמקור שם הוא בשם שו"ת "מעשה איש" ושיערתי שזה מיוחס לחזון איש זצוק"ל?)
    בברכה,