ראייה לאחר תשמיש בסוף מחזור

שאלה:

אישה שרואה דם אחרי תשמיש, לאחר כמה זמן אחרי תשמיש יחשב כרואה מחמת תשמיש?.
ועוד שאלה, פעם בתקופה ארוכה, קורה שאישה מקבלת מחזור בעונת התשמיש כאשר יש יחסים בימים שיכולה לראות בהם, וזה חייב לקרות מבחינה הסתברותית, כי ימים שיכולה לראות בהם הם מועטים 4-6 ימים, לפעמים היא מגלה את זה בסוף עונת התשמיש ולפעמים כמה דקות אחרי תשמיש( כי הולכת לאמבטיה וממילא מגלה), ואולי זה התחיל בתחילת העונה.
האם לעולם כל חצי שנה-שנה היא תצטרך לעשות חזקת ג' פעמים? זה גם מרבה ספיקות , לוקח זמן ונורא מלחיץ. עד שהפסקתי.
יש לזה פתרון?
אמרתי לאשתי אולי נפסיק לשמש באותם ימים אעפ"י שהם לא ימי מבוכה.

תשובה:

שלום וברכה

אין לתופעה שלכם קשר עם הנושא של רואה מחמת תשמיש. שהרי רוב החודש הכל בסדר… אלא שיתכן שכאשר מגיע זמן המחזור הכיווץ גורם לה לראות. אם זה היה קורה בקביעות הייתי ממליץ לכם אכן לא לשמש בזמנים שזה קורה, אבל כיון שמדובר במאורע שקורה לעיתים רחוקות, די בבדיקה לפני תשמיש במצב כזה ולא צריך לחשוש יותר. במיוחד שלא ראיתם שזה קורה בשעת התשמיש עצמו אלא בהמשך העונה. אבל כמובן, אם מתחילים להרגיש שהוסת קרבה, יש כתמים חומים וכדומה וזה כבר מתקרב, לא כדאי לשמש. אשה שכבר הוחזקה שאינה רואה מחמת תשמיש אינה צריכה חזקה נוספת בגלל שפעם ראתה.