שאיבת חלב בשבת כשהמקום פצוע ועלול לדמם

שאלה:

אשה ששואבת בשבת חלב (כמובן באופן המותר ע"י קלקול), בשבת זו המקום נפצע וירד דם בעת השאיבה. האם צריכים להפסיק לשאוב במקרה כזה, וכן גם בהמשך השבת, האם יש להמנע מלשאוב אם המקום פצוע ויתכן שירד דם

תשובה:

שלום וברכה

אם זה פסיק רישא שיצא דם, כלומר השאיבה גורמת לדימום באופן ודאי, או שהיא כבר רואה שזה קורה ויודעת שזה יקרה גם בלחיצה הבאה, ודאי אסור. אם מדובר בכאבים חזקים ממש, יש לצדד להקל, וכפי שהתירו באופן זה הוצאת קוץ היד בשבת אף כשפסיק רישא שיוצא דם, כאשר יש כאב רב, ראה מחצית השקל סי' שח ס"ק לב וביאור הלכה שם. והטעם משום שזו מלאכה שאינה צריכה לגופה ואסורה רק מדרבנן ובמקום צער לא גזרו רבנן.