עלייה להר הבית / חידוש יום טוב בזמנינו

שאלה:

שאלתי עם הרדבז הורה לעלות להר הרבית כתבתם לי שטויות והבלים וקשה שכה"ח מביא את הרדבז בסימן תרצא אוח חיים ומתיר 2 שאלתי בענין עם מותר לחדש יום טוב בזמנינו וטענתם שלא והרי החת"ס בסימן תקצא {אורח חיים מוכיח שאפשר לחדש יום טוב בזמנינו תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני זוכר ששאלת על רדב"ז, אני זוכר ששאלת על הרב פישר והרב פינשטיין ובזה אמרתי שלא. הרדב"ז חי לפני ארבע מאות שנה והם כנראה היו בקיאים די הצורך, במאה השנים האחרונות הורו כל גדולי ישראל כולל הראי"ה קוק וכל מועצת הרבות הראשית לדורותיה שהוא איסור חמור בגלל המכשולות הרבים שבכך לעולה ולאלו שעולים מחמתו.

לגבי לחדש יום טוב עניתי לך בארוכה כנראה לא ראית את התשובה, הסברתי שיש הבדל גדול בין יום טוב שכל ענינו סעודת הודיה לבין לחדש דינים והלכות בסדרי התפילות ולבטל אבלות ספירת העומר ועוד ועוד. וגם הסברתי שאין כל מאורע מיוחד ביום זה, וכל המקור לחדש חג הוא נס ספציפי שאירע ביום מסויים בדוקא. חפש את התשובה הארוכה שעניתי לך בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוא לא מתכוין יום טוב עם גדרים הלכתיים בכלל, אלא לעשות סעודת הודיה ולהודות לה' על הנס. אנחנו לא יכולים לחדש הלכות ובטח לא לעקור הלכות.