בשר ופרווה מכוסים בתנור או בסיר

שאלה:

שלום רב
א. אם הכנסתי עוף לשקית צליה וקשרתי ואח"כ הכנסתי לעוד שקית וקשרתי ואח"כ לקחתי תפו"א והכנסתיו לשקית צליה אחרת וקשרתי ואח"כ הכנסתי לעוד שקית וקשרתי והכנסתי את שניהם לתנור אחד מה דין התפו"א ומה דין האוכלו
ב. האם יהיה אותו דין בהכנסתי התפו"א בצורה לעיל לתוך סיר מרק עם בשר
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי תנור יש להתיר באופן זה שהתפוח אדמה הוא עדיין פרווה, כיון ששניהם היו מכוסים, וראה עוד כאן בענין זה. כמובן מומלץ מאוד לא לעשות זאת, בודאי לא בשקיות, כיון שמחמת החום הם מתנפחות ונקרעות ואז זה לא מכוסה…

בסיר זה כמובן הרבה יותר חמור, בתנור הענין הוא שמדובר ברק בריחא וריחא לאו מלתא, בסיר יש נתינת טעם ממש, על ידי המגע של האוכל משני צדדי השקית, ואין לאכול עם חלב ממש, אמנם המתנה 6 שעות אין כאשר אין ממשות של רוטב וכדומה בתפוח אדמה ויש רק בליעת טעם על ידי השקית.