הכשרת מיחם ופלטה לפסח

שאלה:

שלום רב!
ברצוני לשאול כמה שאלות :
1.איך מכשירים מיחם חשמלי ( של שבת , שמחובר לחשמל ) לפסח ?
2.איך להכשיר פלטה של שבת ( שלעיתים מניחים עליה חלות וכדומה… )?
3.איך להכשיר מנגל חשמלי לפסח ?
( השואל אשכנזי )
בתודה רבה מראש .
בברכת חג פסח כשר ושמח !

תשובה:

שלום וברכה

  1. המיחם החשמלי, אם לא מניחים עליו אף פעם חמץ, יש לנקותו באופן יסודי ולמלאות ולהרתיח ולשפוך. אם מניחים עליו לפעמים חמץ לחימום, יש לעשות לו הגעלה, למלא אותו עד שפתו ולהרתיח שיגלוש לסביבותיו, ולטבול במים המבעבעים גם את המכסה.
  2. מנקים יסודי. מערים עליה מים רותים מקומקום חשמלי [להזהר שלא יגעו מים במגעים], ולאחר מכן להפעיל אותה שעה כשהיא ריקה.
  3. לנקות יסודי, ואז להפעיל על החום המירבי עד שהרשת תתלבן ותאדים. מומלץ יותר לרכוש רשת חדשה לפסח.

חג כשר ושמח.