הכשרת מחבת חדשה

שאלה:

בהתייחס לתשובתכם תחת הכותרת "הכשרת כלי מתכות בציפוי שיש או קרמיקה": מחבת מתוצרת estcook – אינני יודע אם ציפויה שיש אם לאו, אך הגברת מכנה אותה "מחבת שיש", כי הפנים שלה כמראה שיש שחור, זרוע בנקודות זעירות לבנבנות- מה דינה – אם חייבת בכלל – בהכשרה – ראשונה ; היא חדשה – לכבוד חג-הפסח?

תשובה:

שלום וברכה

כל הנושא של הכשרת כלים חדשים בזמנינו היא רק חומרא בעלמא ואין בה חיוב מהדין, כיון שכיום כבר לא מורחים את הכלים בחומרים הבאים מן החי אלא בחומרים סינטטים, כך שאין צורך להכשיר מחבת זו.