איך מגעילים סירים וכלים לפסח

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
1.איך בפסח אפשר להגעיל סירים, הבנתי שצריך לקחת סיר גדול עם מים מבעבעים ולשים בפנים את הסיר הבעיה שבסיר יש לעיתים חלודה שלא יורדת האם הגעלה כזאתי מתאימה?
2.ועוד שאלה אם ההורים שלי לא רוצים לעשות הגעלה כזאתי עם סיר בתוך סיר כי אין סיר כשר לפסח שהוא גדול שאפשר לעשות בו הגעלה והם לא רוצים להביא את זה למיכלים גדולים ששמים בדרך כלל בבתי כנסת להגעלה אפשר להכשיר את זה על ידי להערות מים חמים מקומקום על הסיר?
3.אם שמים כלים ומזלגות בתך סיר גדול ומערים על זה מים חמים מקומקום האם יש חציצה במצב כזה אם שמים כמות גדולה של כלים?
4.לגבי כלים ממתכת גדולים שיש להם ידית מפלסטיק כמו כף של סירים וכדומה גם אם משפשפים הרבה את החלק שבין הפלסטיק [הידית] הלכלוך או החלודה לא יורד האם הגעלה כזאת תופסת לאחר שמנקים את זה טוב?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אם הסיר שרוצים להגעיל אותו אינו נקי לגמרי ויש בו מעט חלודה, את מקום החלודה יש ללבן ולא מועילה שם הגעלה.

2. לא מועיל עירוי, חייבים הגעלה בדוקא. אינני מבין למה אינם רוצים… מעיקר הדין אם הסיר שמגעילים בו אינו בן יומו, מותר להגעיל בו סירים לפסח למרות שהוא עצמו אינו כשר לפסח.

3. לא הבנתי. הרי העירוי אינו מכשיר, מה שמכשיר הוא שהסיר יעמוד על האש ויבעבע אחרי שהם בתוכו, וזה מועיל ואין כאן חציצה.

4. צריך שיהיה נקי לגמרי.