איך מגיעים לאמונה בה'?

שאלה:

היי
שלום הרב אני חוזר בתשובה
אני רווק בן 24 לאחרונה קראתי ברמבם
שמי שכופר אין לו חלק לעולם הבא ובזוהר רשום שדלתות גיהנום ניסגרות לפניו והוא נידון לדורי דורות
זה מאוד קשה לי
כי הדבר הקשה לי ביותר זה האמונה אפילו שאומרים
שעריות זה הנסיון הקשה ביותר לי יותר קשה נושא האמונה אני כול יום שומע שאלות חדשות והם מתרוצצות במוחי כמו שדים
אנשים מסביבי בעבודה , בלימודים , ביישוב שלי
שראו שהתחזקתי כול הזמן הם שולחים לי שאלות
אני ראיתי כמעט את כול הסרטונים ביוטיוב של רבנים שמתעסקים בשאלות של כפירה כמו הרב יוסי מזרחי , הרב אמנון יצחק וכ'ו אבל הבעיה שיש מלא שאלות שלא התייחסו אליהם וגם על מה שכן ענו יש עוד שאלות שניתן לשאול על התשובה שלהם
אני בטוח ש ה' שומר עליי כול שאלה שלא הצלחתי לפתור הלכתי לבית הכנסת ופשוט בכיתי ובכיתי
בתפילה אני אומר לה' שלא משנא כמה הניסיון גדול
אני מתחנן אליו שיעזור לי והוא עוזר לי בלי סוף
אפילו שקטונתי אני מעיד שמה שאמרו חז"ל
יצרו של אדם מתגבר עליו בכול יום ואילולי ה עוזרו אינו יכול לו הוא אמת ויציב
שראיתי השבוע את הרמבם ואחר כך את הזוהר היה לי מאוד קשה הייתכן שאם כול הכפירה הקיימת בעולם אם אדם לא עמד בניסיון וכפר איך יתכן שהוא ישאר בגיהנום לנצח הרי זה לא שהוא בכוונה עומד ומורד הניסיון מאוד קשה ( אני לא מדבר על אדם שחי במקום מסורתי שאין לו ניסיון מבחוץ זה רק הוא עם עצמו
שאז אפשר לומר שהוא לא עמד בניסיון )
כמן כן אנשים מסביבי שגם התחילו לחזור בתשובה הפסיקו כתוצאה מאותם שאלות אז באמת למה אין להם חלק לעולם הבא זה לא מתוך רצון למרוד אלא טעות שלהם בהבנה
ברור לי גם שאם אדם יחקור ויחקור הוא יראה שאין עוררין והתורה והדת היא אמת אבל אדם שלא הצליח להגיע למסקנה הזאת למה עונשו כול כך חזק
הרי גיהנום לנצח זה משהו שלא נתפס

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס! לא זו הכוונה! הכופר שעליו הדברים אמורים הוא אדם שאינו מאמין בה' אלוקי ישראל, וסבור שהעולם נעשה מעצמו כביכול והוא הולך בשרירות ליבו ואחר מעשיו הרעים, וכלל אינו רוצה לברר את הדברים, כי יצרו הרע מושך אותו להנאות חולפות של העולם הזה. אדם שמאמין ויש לו שאלות, אדרבה, מצויין לשאול ולבדוק ובעזרת ה' מקבלים תשובות, וגם אם לא מבינים משהו לא קרה שום דבר, יודעים שבורא העולם גבוה מאיתנו ולא הכל אנחנו מבינים והכל מצויין.

מה שאמרת שיש אנישם שחזרו בשאלה בגלל שלא מצאו תשובות, חד משמעי זה לא נכון, כי יש תשובות ויש הוכחות ברורות להכל, וגם אם יש משהו מסויים פרטי שלא מבינים, כיון שכל הכללים ברורים ומוכחים, התורה מוכרחת ואין כל אפשרות הגיונית שלא לשמור תורה ומצוות.

באופן כללי הייתי מציע לך ללכת לסמינריון של ערכים, שם תקבל במרוכז באופן איכותי הרבה מאוד, ולא רק לחפש הרצאות אקראיות באינטרנט שחלקן ברמה כזו וחלקן ברמה אחרת…

עלה והצלח!