יש שכר ועונש בזמנינו?

שאלה:

שלום
קראתי בספר של רב שההנהגה היום היא ברובה של מזל אז אין היום הנהגה של שכר ועונש

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה קראת, ברור שיש שכר ועונש וזה היסוד שעליו העולם מושתת וזה ברור. נכון שההנהגה היום פחות גלויה ולכן ההשפעות מגיעות אלינו באמצעות כוכבים ומזלות, כדבריו הידועים של הרמב"ן על החילוק בין ארץ ישראל לשאר ארצות, אבל זה רק בענין אופן ההשפעה, אבל מעשי האדם לעולם יבחנו בדקדוק ויבואו על הגמול לטוב ולמוטב.