הגעלת כלים לפסח בתוך כלי חמץ / הכשרת שיש לפסח

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!

יש כאן זוג שהתחתן ולבעלה היו כלים שהשתמש בהם לפני החתונה (סירים ומחבתות- בכולם הוא טוען שהשתמש לחלבי ) בסכו"ם השתמש גם וגם.
אחרי החתונה הם קנו כלים חדשים. הם רוצים להשתמש בכלים הישנים (שלפני החתונה) לפסח. האם אפשר לעשות להם הגעלה ויהיה מותר להשתמש בהם לכתחילה בפסח?
שאלה נוספת האם אני יכול לקחת סיר שאני משתמש בו בימות השנה (ולא בפסח) ולעשות איתו את ההגעלה?
ושאלה אחרונה: איך מכשירים שיש לפסח? הם לא יודעים ממה עשוי השיש שיש להם? האם מועיל לשפוך מים חמים מבעבעים?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר בהחלט להגעיל את הסכו"ם לפסח, וניתן לעשות זאת בתוך סיר חמץ בתנאי שהוא אינו בן יומו, כלומר לא נעשה בו שימוש ב24 שעות האחרונות, ראה משנה ברורה סי' תנב ס"ק י.

הכשרת שיש לפסח תעשה באופן המבואר כאן. אם הם לא יודעים אם השיש עמיד להכשרה, יעשו עירוי מים חמים, ואחר כך יצפו את השיש בנייר כסף עבה – לפחות 50 מיקרון, או יניחו עליו פי וי סי מבודד חום.

ערב טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן כך מבואר במשנה ברורה ס"ק י', שאין צריך להגעיל את הכלי המכשיר אם מגעיל לפני שעה ד'.
    אבל לכאורה בס"ק יג הוסיף המ"ב שכל זה מדינא, אבל נוהגים להחמיר בכל החומרות גם אם מגעיל לפני שעה ד'. אז אם כך, לא ראוי להחמיר בעניין? תודה