פסיקת הלכה

שאלה:

שלום וברכה!
אני לומד בישיבה, ולומד הרבה הלכות, בעיקר בהלכות שבת, תפילה וברכות. אמנם אני לא מוסמך לרב, וגם לא לומד את ההלכות האלו מהגמרא או מטור ב"י, אלא ממשנה ברורה או ספרי סיכומים וקיצורים. הרבה פעמים אני נשאל שאלות בהלכה על ידי בחורים, וכיוון שלמדתי תשובות לשאלות אלו, אני משיב. אני יודע שאומרים על תלמיד שמורה ולא הגיע להוראה- כי רבים חללים הפילה, אבל העניין הוא שמניסיוני בישיבה ובחיים, הרבה פעמים ראיתי ששאלו רבנים אשר לא בהכרח עוסקים באופן יומיומי בלימוד הלכה למעשה אף אם פעם למדו זאת בהרחבה, והרבה פעמים הם טעו ממש בהלכות מפורשות, ולכן אני יודע שאם אני לא אענה על השאלות, הם כנראה יפנו לכאלה שסיכוי רב יותר שיטעו אותם. ואם בכל פעם שיבקשו ממני לפסוק אני אתחיל לפתוח ספרים, גם ייגרם לי ביטול תורה גדול מדי, וגם ייתכן שהשואלים ייתייגעו ויתייאשו שבכל פעם אני נצרך לחפש זאת בספרים. כמובן שאם אני לא יודע תשובה, אני פותח ספר, אני מדבר רק על פסיקה במה שאני בטוח בו.
שאלתי היא האם אני רשאי לעשות כן, תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם מדובר בשאלה פשוטה שאתה יודע עליה את התשובה ממשנה ברורה וכדומה, יש לענות וזה מצויין.

בהצלחה רבה ובעז"ה עוד תגדל למורה הוראה גדול בישראל!