שיער רטוב מהטבילה – חציצה בתפילין

שאלה:

שלום לכבוד הרב , נגיד וטבלתי בבוקר לפני התפילה והשיער עדיין מעט רטוב אחרי ניגוב , הם זה חציצה בתפילין או לא ? ובתפילין של יד כתוב לי מתחת שם בטוש נראלי " תפילין של יד " או משהו כזה , האם הטוש זה חציצה ? אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

יש להקפיד שלחות של מי הטבילה חוצצת, כן כתב בשו"ת טוב טעם ודעת ח"א סי' רמ"ה ובברכי יוסף סי' כז, ובאות חיים ושלום שם אות ג [אלא שחילק בזה בין תפילין של יד לראש, ולדבריו בשל ראש אין בעיה], והטעם, משום שאף שלח אינו חוצץ, בתפילין יש הקפדה מיוחדת דומיא דבגדי כהונה שיהיו "על בשרו". לגבי הכיתוב תחת התפילין יש להקל, כיון שהוא רק חזותא בעלמא ואין בו ממשות, ראה שו"ע יו"ד סי' קצח סעי' יז.