למה העולם נסתר כל כך

שאלה:

אני לא מבינה למה ה' לא אומר לכל אחד מה הגילגול שלו ומה הוא צריך לתקן? מה הקטע שבנאדם שירד לעולם וחטא ואז יורד בגלגול קודם שוב יחטא ושוב ושוב ושוב וזה לא יגמר לעולם? שהיה מביא אדם שחטא בגלגול קודם ואז מודיע לו מה הוא צריך לתקן והאדם היה מתקן וזהו בלי שוב ניסיונות ושוב חטאים. אני באמת שלא מבינה מה הקטע?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שלפעמים מריר לך, אבל יש חובה לדבר בכבוד, בטח על בורא עולם, אבל לא רק…

לעצם הענין התשובה פשוטה מאוד, העולם הזה כולו נסתר, עולם הוא לשון העלם, אם הכל היה גלוי לא היתה בעצם בחירה וממילא גם לא היה שכר. האדם צריך לבחור בטוב כל הזמן וכך יבור לתיקונו. כידוע אמר הגר"א שאדם שמרגיש קושי מיוחד בענין מסויים שידע שזה כנראה דבר שהוא נדרש לתקן.

בהצלחה לכולנו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מצטערת אבל לא ענית לי על השאלה. השאלה היא נכון שהעולם נסתר אבל מילא בפעם הראשונה שאדם בא לעולם מילא אבל למה בפעם השנייה והשלישית וכו?