בושות בעולם הזה

שאלה:

האם בושה שאדם עובר בטעות או לא בטעות האם זה מכפר על עונות ?עברתי בושה שקשה לי לסלוח עליה ואני מנסה לסלוח עליה ולדעתי זה היה בטעות

תשובה:

שלום וברכה

בודאי זה מכפר! ידועים דברי חז"ל "מוטב דאיכסף לן בהאי עלמא מדאיכסף לן בעלמא דקשוט", כלומר טוב לו לאדם להתבייש בעולם הזה, שעל ידי כך לא יתבייש בעולם הבא, ששם הכל הרבה יותר חמור…

ועכשיו התגלגלה לפתחך זכות נוספת: חז"ל אמרו "כל המעביר על מידותיו מעבירים לו על כל פשעיו", כלומר בכך שאתה מוחל וסולח, אתה גורם שמידה כנגד מידה גם בורא העולם ינהג איתך במידת הרחמים, עיסקה כדאית מאוד!

יום נעים ובשורות טובות.