תורה ומדע בעניין היווצרות המכתשים

שאלה:

שלום הרב
רציתי לדעת איך מסתדרת התאוריה המדעית של היווצרות המכתשים עם התורה.
המדע טוען שתהליך יצירת המכתש נמשך מיליוני שנים, בעוד ע"פ התורה העולם נברא רק לפני 5771 שנה, אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן ענין מאוד פשוט, אסביר בתחילה את הרובד הבסיסי ואח"כ נעמיק מעט: באופן הבסיסי חז"ל לימדו אותנו שהעולם נברא עשוי. כלומר, כשבורא העולם ברא עצים למשל, הוא לא ברא נטיעות רכות, אלא עצים גבוהים בעלי היקף וכו', עולם שלם מלא וגדוש. ממילא תהליכים שכביכול נוצרים במשך שנים רבות, נבראו כך לכתחילה. כמו שהאדם עצמו נברא כמו אדם בן עשרים ולא כתינוק שנולד זה עתה.

ולכשנעמיק מעט יותר, יש כאן טעות בסיסית בעצם הענין: כאשר המדע טוען שמכתש נוצר במשך מליוני שנים, זה בגלל שהוא שולל מציאות של בורא, גם המדע מסכים שאם העולם נברא על ידי כח עליון, ניתן לעשות הכל, לברוא עולם עתיק, לזרז תהליכים לדלג על תהליכים וכו', בורא העולם הוא כל יכול. המדע יוצא מנקודת הנחה שאין אלוקים, ממילא יש לו שאלה, איך יש מכתש? ומתחילה תשובה, כנראה זה מליוני שנים ותהליך איטי וכו'… ואני הקטן שואל, מי מכוין כאלו תהליכים, מי יצר טבע כזה? איך הכל התחיל? מה היתה הנקודה הראשונה ולמה? העולם זועק שיש בורא! איזה הגיון מטופש להתחיל את הסיפור מהאמצע ואז לקבוע שדברים נוצרים מעצמם? האם במציאות החיים שלנו נתקלנו בדבר אחד שנעשה מאליו? למה לחשוב שבדברים הכי מתוחכמים ומורכבים זה נעשה? האם שמנו לב פעם מה היא מורכבותה של עין אחת של יצור אנושי? דברים כאלו נוצרים מסתם מוטציות פראיות???

ערב טוב ומבורך.