הכל מה' יתברך

שאלה:

למה כשאדם מצליח במשהו אז אומרים אז נותנים קרדיט לה' וכשאדם נכשל במשהו אז זה מאשימים את האדם?

תשובה:

אינני מכיר הבחנה כזו, בעיני הכל מה' יתברך. כמובן שאם האדם מתרשל ומחמת כן אירע מה שאירע, הוא גרם לעצמו. לאדם יש בחירה, אבל צריך לזכור שכל הכח והיכולת לעשות משהו, אפילו נשימה קלה, הכל מבורא עולם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התכוונתי לכתוב שכשאדם עושה מצווה אז אומרים שהקב"ה עזר לו וכשהוא עושה עבירה אז אומרים שזה מבחירתו ומאשימים אותו ולא אומריםפ שזה ה' עשה

  2. גם בעבירה בורא העולם עזר לו, וגם במצוה זה היה בבחירתו, בדרך שאדם רוצה לילך מוליכים אותו! עלינו לבחור בטוב ולקבל סיוע בעשייה הטובה.