קומקום חשמלי נשלף

שאלה:

ב"ה
קומקום חשמלי 'נשלף' תוצרת חוץ, האם פירוק (והרכבה) ע"י אומן ישראל בחלק הנשלף יועיל, שהרי בפועל ביטלו מתורת שימושו

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שזה מועיל, אבל אין לי הכרעה ברורה בענין זה. גם בקומקום עצמו אין צורך לקלקל אותו מהיותו בית קיבול, ואם מקלקלים במנוע שלו וביכולתו לחמם זה נחשב שגמר מלאכתו בידי ישראל, ואם כן זה היינו הך לכאורה. אמנם יש לחלק שכאן החלק הזה שמחובר לקיר אינו חייב טבילה, וצ"ע בזה, אף שמסברא נראה שאתה צודק.