שימוש בכלי לא טבול על ידי ציפויו בנייר

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב

א. האם מותר לעטוף סיר עם רדיד אלומניום ולבשל כשאין אפשרות לטבול הכלי
דהרי סו"ס האוכל לא נוגע בכלי כלל וכל הדין של טבילה זה כשנוגע בכלי או שנומר שהרדיד בטל לכלי דלא מחובר אליו,

ב. הפוס' הביאו שבקבוקים וכדו' כיון שאני עושה פעולת ריקון אצ לטבול אך מה יהיה הדין כשאני גם מיעדו ככלי אכילה לדוגמא כשאני שותה
ממנו ישירות או אוכל מפחית שימורים ישירות והנה לאורלצ ועוד פוס' ודאי שלצ לטבול דהרי הגוי לא יצרו לכלי אלא רק כדי לשמר ואכ היהודי עושהו כלי במחשבתו אך מה יהיה בכלי שעשאו הגוי גם לשם כלי והיהודי אוכל ישירות ממנו

ג. תבניות ודאי הגוי עושם לכלי אך לצורך חד פעמי ולכן כתבו ה שטרנבוך והגרעי שצריכים טבילה ולכן הרבה מקפידים לקנות מתוצרת ישראל אך הגרמ"פ פסק שכלים חד פעמיים לצ טבילה והשאלה אם על הצד שלעיל בשאלה א נומר שלא יועיל לצפות הכלי ברדיד אולי כאן כן נקל והנמ לצפות רשת מנגל חד פעמי

תודה ויישר כח

תשובה:

שלום וברכה

אפילו בכלי שתמיד תשמישו על ידי פריסת נייר או ניילון החמיר בשו"ת מנחת שלמה בח"ב סי' סו אות ה' שחייב טבילה, משום שהנייר בטל לכלי, כל שכן כאן.

גם כאשר אתה שותה ישר מהכלי, כל עוד הוא מיועד לריקון אין איסור בשימוש בו.

המנהג להקל בתבנית חד פעמית, שאם לא משתמשים בה שימוש חוזר אינה צריכה טבילה, כך שבודאי תוכל לסמוך על כך באופן שהצעת.