תליית נדנדה על ברגים בשבת

שאלה:

שלום רב
בקיר בביתי יש 2 ברגי ג'מבו שעליהם אני תולה נדנדה לילדיי
האם בשבת יהיה מותר לתלות ולהוריד

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאם מדובר בתוך הבית ולא בחצר, באופן שניכר שזה עשוי לזמן, וכגון שזה מורכב על הפתח של אחד החדרים וכדומה, מותר לעשות זאת בשבת.

מקורות:

בודאי הוא כך לדעת שו"ע הרב סי' שיג סעי' כא שנקט שכל חיבור כזה שהוא עתיד להפתח באותו היום אינו חיבור לענין מלאכת בונה, ודבריו אמורים גם לגבי בנין בקרקע ולא רק לגבי כלים, כמבואר שם מראייתו לענין חותמות בקרקע. וראה ס' ארחות שבת פרק ח הערה כ, שגם לדעת החזון איש בסי' נ שחולק על השו"ע הרב וסובר שכיון שהם נראים מאוחדים יש בזה איסור בונה גם לזמן קצר, כאשר ניכר להדיא שזה ארעי, וכמו כאן שהנדנדה חוסמת את הפתח – אין לחשוש.