הדלקה משותפת לכל דיירי הבנין בפתח הבנין

שאלה:

שלום לרבנים עם אנחנו רוצים לעשות הדלקה משותפת של כול הבנין יש גם רוסים שאני לא יודע עם הם מדליקים{ בלי קשר לחנוכיה שלי בבית שאני מדליק} האם מותר לברך בהדלקה של הבנין המשותפת? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זו למעשה בעיה, שכן לדעת רבים מהפוסקים ההדלקה בפתח הבנין אינה כלום, כמוה כהדלקה באמצע הרחוב… כך סבר החזון איש ועוד שבזמנינו החצרות אינם של תשמישים ולא ניתן להדליק שם אלא בפתח הדירה או בחלון. אמנם לדעת הגרי"ש אלישיב יש להדליק בפתח הבנין, ולדעתו תוכל לזכות להם חלק בשמן ולהוציא אותם ידי חובה [ואף שנחלקו הדעות בשני בעלי בתים אם מועיל שיתוף בפרוטה נהגו להקל בזה] אבל עדיין הוא ספק ברכות. תוכל להדליק שם בברכה ומיד בלי הפסק ללכת הביתה ולהדליק שם בחלון, אבל אינני יודע אם זה מעשי מבחינתך… הכי טוב שתזמין אותם למסיבה עליזה בביתך, שם תדליק את החנוכיה בברכה ואחר כך תדליק בלי ברכה למטה עבור כולם.

בהצלחה