מיקום נר חנוכה בקומה גבוהה

שאלה:

דירה בבית משותף שאין חלון לרה"ר. בעל הבית מדליק בפתח הכניסה בצד שמאל מול המזוזה, באופן שיהיה מסובב במצוות. ומתלבט לגבי בנו, כשהאפשרויות העומדות לגביו: 1) ידליק בתוך הבית 2) ידליק גם הוא בפתח הכניסה, אך בצד ימין שבו המזוזה. מהו האופן העדיף יותר?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שההדלקה בפתח עדיפה כדי לקיים את המצוה לפרסם לבני רשות הרבים שהיא עיקר החובה. אבל עצם הסיטואציה אינה מובנת לי, הרי ודאי יש חלונות בבית… אולי כוונתך שהם גבוהים מעשרים אמה, בענין זה ראה כאן.