מכסה חלבי על סיר עם בצל בשרי

שאלה:

מה הדין באורז שהתבשל בסיר בשרי שאינו בן יומו יחד עם בצל, והסיר כוסה במכסה חלבי? האם יש להכשיר את הסיר והמכסה. המכסה והסיר היו נקיים.

תשובה:

שלום וברכה

במידה והבצל אכן בשרי, הוא נחתך בסכין בשרית, או טוגן בסיר לפני הכנסת האורז והמים לבדו, יש להכשיר את המכסה בהגעלה [אמנם דעת הבית מאיר בסי' צה שלא חששו בדבר חריף לצירוף שתי החומרות יחד, גם אינו בן יומו וגם נ"ט בר נ"ט, אולם למעשה חלקו עליו הפרי מגדים שם ועוד אחרונים, והמנהג בזה להחמיר]. אא"כ הסיר כוסה אחרי מילוי כל הנ"ל ויש במאכל פי שישים כנגד הבצל.

בהצלחה