כללי עשיית מלאכות בשבת

שאלה:

ראיתי 1שהסרת דבר המונע במקום צורך יש להקל 2 וכן בפ"ר בגרמא שלא מתכון במקום צורך מותר וכן היוצרות תוצאת מלאכה בשבת בלא שגרם לעשית מלאכה אבל לא מצאתי מציאות מעשי ל3 הדברים אשמח עם תעזרו תודה רבה על הסבלנות

תשובה:

שלום וברכה

למעשה זה לא ממש מדוייק, הסרת מונע עשויה להחשב מלאכה ממש, אם זה נחשב כמו בידקא דמיא בכח ראשון. על גרמא בפסיק רישא ראה שו"ת מנחת שלמה ח"א סי' ה בענין פתיחת מקרר [המקררים הישנים בשבת], וראה עוד ענינים בזה כאן. את הנושא השלישי שכתבת לא הבנתי.