לימוד תורה לפני הדלקת נר חנוכה

שאלה:

שלום לרבנים מה היא שנא שחצי שעה קודם בדיקת חמץ מותר ללמוד ואילו בחנוכה אסור קודם ההדלקה ללמוד ומה הדין שהריכוז שלא לא גבוה כל כך ולכן לא ישכח וכן מה הדין עם שם שומר שיזכיר לו? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בדיקת חמץ שזמנה כל הלילה נחלקו בה הפוסקים האם האיסור הוא רק בזמן המצוה או גם חצי שעה קודם, ראה משנה ברורה בסי' תלא ס"ק ז, לענין נר חנוכה אסור גם חצי שעה קודם כיון שזמנה מדוייקף, אמנם מי שמדליק בשקיעת החמה צידד המשנה ברורה לענין זה להתיר לו לסמוך על הסוברים שבעצם זמנה בצאת הכוכבים, ואינו חייב לפרוש מהלימוד אלא בשקיעה, ראה משנה ברורה תרעב י ובשער הציון שם.

אין לחלק בענין זה בין האנשים, גזירת חכמים היא ולא חילקו בתקנתם.