מה נחשב עשיית חבורה בשבת

שאלה:

שלום כבוד האב,
לצערי השבוע נחבלתי וכנראה קצת נקעתי את הרגל וניהיה לי שטף דם..
והשבת אני נמצאת בשבת גרעין של השירות משמע אני אצטרך לרדת ולעלות מדרגות,ללכת לביתים אחרים לאכול אצלם ארוחת שבת..אני מאוד אוהבת את השבת מהסגנון הזה והיא מסבה לי המון אושר..
אך החשששלי הוא שאסור שירד דם בשבת ואולי בהליכות הרבות אני אגרום לכך(זה רק שטף דם אז זה לא יוצא מהרגל..)
פשוט בבית שלי הרגיל ישלי מעלית.
אך אני מאוד מתחברת לשבת גרעין כי היא באווירה דתית קצת יותר גבוהה ממה שאני רגילה אליה..והיא רק פעם בחודש אז חבל לי לפספס.
תודה רבה ושבת שלום.

תשובה:

שלום וברכה

מבחינת השבת אין כל בעיה, הדם אינו יוצא לחוץ וגם את לא גורמת לו במישרין ובהכרח ואין כאן פסיק רישא וכו'. השאלה רק אם מבחינה בריאותית כדאי לך כל הענין הזה, נראה שהרגל שלך צריכה לנוח… אבל אני מניח שבזה את מתיעצת עם הרופא המטפל ולא איתי. שבת שלום.

לגבי שימוש במעלית שבת בשבת, ראי כאן הרבה תשובות באתר, ראוי להחמיר שלא להשתמש כלל.