תבנית אפייה

שאלה:

שלום,
יש לי 2 תנורים משולבים מיקרוגל האחד בשרי והאחד חלבי.באותו היום חיממתי במיקרוגל הבשרי אוכל בשרי שהיה מונח בתוך צלחת על גבי התבנית.
לאחר מספר שעות בני התבלבל ואפה באותו תנור בנייר אפייה על התבנית בורקס חלבי. מה דין התבנית? יש לציין שלא היו שאריות אוכל מהאוכל הבשרי.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהאוכל לא היה מונח על התבנית ממש אלא על צלחת, יש להקל שמועיל לו ליבון קל, להכניס את התבנית לתנור ריק ל20 דק', אחרי שהכל נקי והמתנתם 24 שעות ללא שימוש. ויש להקל גם בהגעלה במקום ליבון זה.