הפסק בדיבור בקריאת ההפטרה

שאלה:

האם יש בעיה לדבר בזמן קריאת ההפטרה או ברכותיה ? אינני מתכווין בדרך של זלזול והיינו לשוחח כל משך קריאת ההפטרה בדרך קבע , אלא לומר כמה מילים וכדו לא ממושך

תשובה:

שלום וברכה

אסור לדבר באמצע ההפטרה, מלבד מה שמפסיד חלק מהמילים שהוא מחוייב לשמוע, זה הפסק בין הברכה לקריאה שלדעת הרבה פוסקים הוא מחוייב בה לבין המשך הקריאה.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' רפד ד"ה דתרי, וכידוע שמנהג הרבה קהילות שכל אדם קורא את ההפטרה בעצמו, ראה חתם סופר סי' סח שזה היה המנהג הרווח במקומם וכן מנהג החסידים וע"ע שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' יב, ולדעתם ודאי הוא חיוב על כל יחיד, ואין להפסיק.