שחיה בשבת

שאלה:

שלום רב אני בטיול בטבריה ויש לי כמה שאלות דחופות מאוד, האם מותר לשחות בים ביום טוב? אם לא למה? ואם יש צורך מצווה שהמשפחה שלי שוחים בבריכה מעורבת וכדאי שלא ישחו בבריכה מעורבת לבקש מהם שיבואו איתי לכינרת( שאין שם אף אחד)

תשובה:

שלום רב,

כפי שכתבתי לך בערב החג, אסור לשחות בים בשבת ובחג שמא יתקן כלי כדי לשוט. ודווקא ים חמור יותר מבריכה ראה כאן.

העובדה שהם יעברו על איסורים אינו מתיר לך להכשל באיסורים אחרים. וכפי שאמרו בגמרא בשבת ד,א שאפילו על איסור שבות בשבת (דרבנן) לא אומרים לאדם לעבור כדי להציל את חברו מאיסור דאורייתא במקרה שהוא פשע.