הכשרת תנור אפייה

שאלה:

שלום רב.
אני בביתי יש לי תנור עם תא אחד בילדאין, ומה שקרה שאפיתי בו בשר עם רוטב ממשי, ולאר מעת לעת אפיתי בו תבשיל חלבי גם עם רוטב, ולא עשיתי ליבון קל ואף לא הסתכלתי לראות אם נשאר שיריים בתנור מתבשיל לתבשיל, ברצוני לשאול אם התנור נאסר ואם כן האם שייך לתקנו ואיך או שצריך להחליפו.
כמו כן רציתי לשאול לגבי תנור שמנקה את עצמו (פרוליטי בחום של 500 מעלות) האם לכתחילה מותר להכשירו בין בשר לחלב בתוך מעת לעת, וכן לאחר מעת לעת אם זה לכתחילה לכו"ע. חשוב לי לציין שאני ספרדי ההולך לפי פסקי המחבר.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי התנור עצמו תוכל להכשיר באופן הבא: לנקות היטב, להמתין 24 שעות, ולהפעיל על חומו המירבי חצי שעה כשהוא ריק. כיון שבתנור האוכל לא נוגע בדפנות ממש, די בהכשרה כזו. אם השתמשת באותה תבנית לחלבי ובשרי בתוך 24 שעות, היא צריכה ליבון חמור, וזה לא ניתן לעשות בגלל הציפוי שלה שיתקלף ויתחורר, ויש לזורקה לאשפה.

תנור פירוליטי שמגיע ל500 מעלות ניתן להכשירו באופן הנ"ל אפילו לפסח.

יום נעים.: